De oogst van deze week!

Elke woensdag zijn we met een team in de moestuin te vinden, onder bezielende leiding van Brenda. Dit jaar heeft onze kruiden- en groentetuin wel erg veel opbrengst en de groente en het fruit zijn groter dan ooit! Op maandag gaat Christian weer een lekkere soep voor iedereen maken en het zou me niets verbazen als het pompoensoep wordt!!

Read More
a sickmann
Kikkers, bijen, hommels, vlinders, bloemen en hertjes….

Al jaren gebruiken we geen pesticiden meer en verwijderen we niet gewenst kruid met de hand . Ook laten we langs de slootkanten al het groen staan. Dat blijkt z’n vruchten af te werpen: al het kleine spul dat leeft treffen we op Goedland aan. Er is zelfs een hinde gespot in onze bossage op het achter terrein. Meerkoet pulletjes zwemmen rond in onze poel, tientallen zwaluwtjes hebben een nestje, de ooievaar van de buren foerageert bij ons en we hebben nog nooit zoveel bijen, hommels en vlinders gezien als dit jaar!

Read More
a sickmann
Loopeendjes geboren!

Vorig jaar lukte het maar niet om een nest uit te broeden. Eieren genoeg, maar geen donzige pulletjes. Dit jaar gaat het hartstikke goed. 4 zijn er al uit het ei en er staan er nog meer op uitkomen! Het zijn me wel een herrieschoppers en driftkikkertjes, maar schattig! Pulletjes zijn trouwens baby-eendjes……

Read More
a sickmann
Ototo Jane geboren

Ze wordt al een grote meid, Ototo Jane, van E’djinn van Goedland. Hoewel haar moeder helaas overleden is, gaat het buitengewoon goed onder de hoede van haar adoptie moeder Wietske. Elke dag een wandeling, melk uit een emmer (ook ’s nachts), aandacht en zorg…..we hebben het allemaal over voor dit kleine pareltje.

Read More
a sickmann