CIMG0112.jpeg

Middeleeuwse dag

Bijna elk jaar is Goedland ondergedompeld in een Middeleeuwse sfeer. Onder de meeslepende muziek van Datura, de kwinkslagen van onze Potsenmaker, de geur van vers brood, stevige soepen en hompen kaas, kun je zomaar de chirurgijn tegen komen voor een aderlating, de Pedagogus die je naam in perkament schrijft of de valkenier die een uil op je arm plaatst. Een dag voor al onze zorgvragers met familie, vrienden, kennissen, zakenpartners en buurtgenoten. Samen vilten, leerbewerken, tingieten, boogschieten of Bourgondisch koken…. Een dag om niet snel te vergeten. In juli 2020 vindt onze volgende Middeleeuwse dag plaats.


Klompenpad

Door heel Gelderland ligt een netwerk van klompenpaden die garant staan voor de mooiste wandelingen door onze provincie. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door het boerenland is er van alles te ontdekken en beleven. Ons Goedland ligt aan het Huinerpad en, hoewel het slechts een klein stukje over ons land gaat, bij ons kun je bij Het Rustpunt genieten van een kopje koffie met zelfgebakken koekjes. 

_DSC7818.jpg

_DSC7015.jpg

Paarden

Goedland en paarden: in één adem genoemd. Op Goedland hebben we passie voor paarden en maken deze krachtige dieren deel uit van ons bestaan. Paarden worden ingezet om vertrouwen te krijgen in jezelf en de ander, om vaardigheden aan te leren, te genieten van de nabijheid van paarden, te helpen met verzorgen en mesten en om heel soms even op een paard te zitten. Wat is er mooier dan met merrie en veulen uit te kijken over onze eigen paddenpoel…..