Verony en Andrea wilden beider opleidingen en passies combineren. Een combinatie tussen Zorg, Onderwijs, Kunsten en Natuur leek het meest voor de hand te liggen. In 2007 besloten ze dan ook met hun gezin naar Putten te verhuizen en een zorgboerderij te starten. Nu, 12 jaar later, is  Goedland uitgegroeid tot een veilige haven, een rustpunt, een leerschool en een plek om aan talenten te werken. Zonder onze betrokken medewerkers was ons dat nooit gelukt! Samen hebben we van Goedland een klein paradijsje gemaakt, waar je over het wandelpad zomaar een half uur onderweg bent langs paddenpoel, grazende schaapjes, kwispelende honden, nieuwsgierige paarden, alpaca’s en kukelende hanen…. 

 
 
_DSC7791.jpg

Andrea Sickmann

Andrea Sickmann is in 1964 geboren in Amsterdam en heeft veel ervaring in zowel zorg als onderwijs. Ze heeft een diploma Sociaal Cultureel Werk, is docent Drama en is afgestudeerd documentairemaakster aan de Filmacademie in Amsterdam. Andrea heeft 11 jaar als docent gewerkt aan ROC Midden Nederland Zorg en Welzijn. De afgelopen jaren heeft ze niet stil gezeten en heeft ze een keur aan opleidingen en cursussen op het gebied van zorg en paarden gevolgd. Ze is SKJ geregistreerd. 

Andrea houdt zich op Goedland vooral bezig met het aansturen van het team, het ontwikkelen van zorgplannen en het behalen van individuele doelen van zorgvragers. Daarnaast onderhoudt ze de zorgcontacten met ouders, scholen en MDO’s.

_DSC7635-Edit.jpg

Verony van Bemmel

Verony van Bemmel is in 1958 in Den Haag geboren en in het bezit van een diploma Verpleegkundige A. Na enkele reizen door Europa, Afrika en Azië heeft zij het diploma docent Drama gehaald en is zij van docent doorgegroeid tot locatiedirecteur van een VMBO school. Na enkele jaren is zij voor zichzelf begonnen als ZZP’ster. Ze ontwikkelde o.a. onderwijsmateriaal en deed examen-audits voor MBO opleidingen. Verony is SKJ geregistreerd.

Verony verzorgt op Goedland de logistiek, administratie en personeelszaken. Ook onderhoudt ze contacten met gemeenten, ouders en overige instanties. Natuurlijk is ze ook vaak te vinden onder de deelnemers en stuurt ze de terrein- en groen voorziening aan.

 

Team

 

Samen met ons team medewerkers, vrijwilligers en stagiaires staat Goedland voor persoonlijke, betrokken en creatieve zorg. Voor ons staat de individuele deelnemer centraal. Waar wil de deelnemer aan werken, wat zijn de uitdagingen en de leermomenten, waar liggen de interesses en talenten en hoe sluiten we aan bij deze talenten zonder een doel uit het oog te verliezen. We werken met doelen en acties, protocollen en overeenkomsten, maar waar het uiteindelijk omgaat is: Hoe laten we de deelnemer het uiterste uit zichzelf halen en bouwen we aan vertrouwen in zichzelf en de maatschappij!  Ons team bestaat uit een mix van mensen. We hebben hoogopgeleide begeleiders, maar ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Ook zul je op Goedland mensen met diverse culturele achtergronden ontmoeten. Dat maakt Goedland een mooie afspiegeling van de maatschappij!

_DSC8968-Edit.jpg

Goedland heeft het Kwaliteitskeurmerk, het Keurmerk Veilig Paardrijden, Keurmerk Zoönosen, SKJ geregistreerde werknemers en is aangesloten bij de Coöperatie Boer en Zorg en de Federatie Landbouw en Zorg. Het hele team heeft een BHV diploma.